Simon Klingen (1948) loopt al meer dan veertig jaar in het bos. In Nederland en Vlaanderen is hij een autoriteit op het gebied van bosbeheer. Al vroeg krijgt hij naam met zijn cursussen Hoogdunning en bepleit het werken met zogenaamde toekomstbomen.

Hij ontwikkelt samen met vakvriend Jan Sevenster een concept voor bosbeheer waarbij de waarde van natuur en houtproductie samen gaan: geïntegreerd bosbeheer.

Hij draagt het idee met succes uit in publicaties en cursussen aan bosbeheerders en boseigenaren. Geïntegreerd bosbeheer is inmiddels beeldbepalend voor een groot deel van de Nederlandse en Vlaamse bossen. 

Zijn verhaal over bos en bosbeheer vertelt hij ook graag aan leken. In 2016 verzorgt hij samen met zijn tweelingbroer een ‘educatieve bosact’ op theaterfestival Oerol.

Zijn inzicht in bosbeheer is mede gevormd door intensieve kennisuitwisseling tijdens duizenden cursusdagen met bosbeheerders, boswetenschappers en beleidsmakers. Daarnaast vraagt hij argeloze bosbezoekers graag naar hun beleving. Hij brengt - veelal in gezelschap - veel tijd door in het bos. Daar leert hij nog dagelijks over bos en bosbeheer.